Kuka olen? PDF Tulosta Sähköposti
 
Opiskelin ensin Suomessa , Helsingin Yliopistossa ja valmistuin lääketieteen lisensiaatiksi 1973. Olin jo ennen valmistumista työskennellyt erilaisissa sijaisviroissa sairaaloissa sekä kaupungin- ja kunnanlääkärinä eri puolella Suomea..
Tyttäreni vakavan sairauden takia muutimme Teneriffalle ja josta syystä opettelin espanjan kielen ja jouduin lisäksi suorittamaan uuden lisensiaattitutkinnon La Lagunan yliopistossa 1976.

Yleislääkärin työn ohella aloin jo varhain kiinnostua tuki ja liikuntaelinten kipujen hoidosta. Ne muodostavat suuren osan yleisääkärin potilaitten vaivoista. Koin saamani koulutuksen antamat keinot varsin puutteellisisksi.
Jo vuonna 1969 sain stipendin norjalaisen neurologin Henrik Seyffarthin luokse oppimaan hänen menetelmäänsä. Siinä oli tärkeänä osana kipupisteitten, joita siihen aikaan kutsuttiin “myooseiksi”, infiltroiminen laimealla paikallispuudutteella. (muunnelma Huneken Neuraaliterapiasta.) Lisäksi oli Tri Seyffarth edelläkävijä ergonomian ja ryhtivirheitten korjauksen alalla.
Samoihin aikoihin totesin hieronnan terapeuttisen vaikutuksen ja aloin tutstumiseni erilaisiin hierontatekniikoihin.
1973 tytärtäni hoitanut lääkäri Kari Krohn sai minut innostumaan akupunktiosta ja matkustin Lontooseen Tri Felix Mannin kursseille liittäen akupunktion hoitoarsenaaleihini.1976 muutin Osloon osaksi syystä että Espanjassa eivät työskentelyluvat vielä olleet valmiina joten piti saada rahaa elämiseen. Toinen syy Oslon valitsemiseen oli se, että siellä oli mahdollista työn ohella opiskella Ortopedista Manuaalista Terapiaa (OMT). Koin, että tarvitsin myös nämä kiropraktiset taidot täydentämään tuki ja liikuntaelinten kipujen sekä diagnostisia, että hoidollisia mahdollisuuksia. Oslolaisen fysioterapeutin avulla tutustuin myös harvinaisempaan sidekudoshierontatekniikkaan. Vuonna 1978 muutin sitten tänne Fuengirolaan ja aloitin yksityisvastaanoton pitämisen. Pääosiltaan kivunhoitomenetelmäni oli jo tuolloin toimiva.
90-luvun vaihteessa kävin Suomessa Reumaliiton Kangasalan kuntoutuslaitoksessa muutaman kerran luennoimassa ja demostroimassa hoitomenetelmääni. Olen myös parina kesänä hoitanut potilaita Porvoon Reumayhdistyksen kipuklinikalla. Täällä olen esitelmöinyt ja kirjoitellut lehtiin sekä kertonut hoidoista myös Canal Malagan televisio-ohjelmassa.
Olen aina ollut utelias, ja tutustunut sekä opiskellut mitä moninaisimpia hoitomuotoja fysikaaliseen hoitoon käytetyistä laitteista, joogaan, homeopatiaan, hivenaine-analyyseihin, iisrisdiagnostiikkaan, reiki-hoitoihin jopa ns. ihmeparannuksiin asti. Olen myös opiskellut psyyken vaikutuksia terveyteen, käytän tarvittaessa myös hypnoosia hoidoissani. Listaan voisin liittää vielä paljon muuta, mutta nämäkin esimerkit kertovat, että olen tutustunut terveydenhoitoon aika monista näkökulmista.
Matkan varrella olen nähnyt ja kokenut monenlaisia ihmeellisiä tapahtumia ja ilmiöitä, joille ei läheskään kaikille ole hyvää tieteellistä selitystä ja yritän olla edelleen avoin uusille asioille ja toisaalta myös pitää itseäni lääketieteen kehityksen suhteen ajan tasalla, josta syystä vierailen edelleen viikottain sairaaloissa ja tutkin yhdessä erikoislääkäreiden kanssa sairaalapotilaita ja otan osaa jatkokoulutukseen.
Minulle on työ samalla harrastus ja se on säilyttänyt mielenkiinnon ja haasteellisuuden.

 

 
 

Blog

SIJAINTI KARTALLA

 

Lehdet


 

TILASTOA

Jäsenet : 2
Sisältö : 147
Linkkejä : 22
Artikkeleiden osumat : 953087

PALJON HYVÄÄ TIETOA MYÖS: