Om mig PDF Skriv ut Skicka sidan
 

Först studerade jag i Helsingfors och blev legitimerad år1973. Redan innan hade jag jobbat flera år som vikarie på olika sjukhus och vårdcentraler. På grund av min dotters allvarliga sjukdom flyttade vi till Teneriffa och jag fick lära mig ett nytt språk och ta en ny läkarexamen på La Lagunas Universitetet.
Utöver allmän medicin började jag redan innan jag var klar med min examen intressera mig för området smärtbehandling. Smärtpatienter utgör en stor andel av alla patienter på en mottagning. Jag upplevde vår läkarutbildning som mycket bristfällig avseende detta.
Redan år 1969 fick jag ett litet stipendium för att lära mig den norska neurologen Henryk Seyffarths metod. I hans metod sprutar man svag lokalbedövning i ganska stora mängder in i hårda, ömma muskelknutar som man då kallade för “myoser”. Ytterligare var han en pionjär i ergonomi och att korrigera hållningsfel. Jag började också bli medveten om hur viktig den så kallade terapeutiska massagen är och började studera olika massagetekniker.
År 1973 inspirerade min dotters läkare Kari Krohn mig att studera akupunkturbehandlingen och jag reste till London till Dr. Felix Mann`s kurs och anslöt akupunkturen till min behandlings arsenal.
År 1976 flyttade jag till Oslo. Orsaken var delvis att jag behövde arbeta (min arbetstillstånd i Spanien var inte färdigt), och delvis att det i Oslo fanns möjligheten att studera Manuell Medicin (ett slags kiropraktik). Jag kände att kunskaperna i Manuell Medicin var mycket viktiga för att förbättra både min diagnostik och behandlingsförmåga av rörelseapparatens smärtor. En fysioterapeut i Oslo lärde mig till och med bindvävsmassagetekniken.
År 1978 flyttade vi sedan hit till Fuengirola och jag började min praktik här. I stora drag hade jag redan då en bra fungerande smärtbehandlingsmetod.
Omkring 1990 föreläste och demonstrerade jag min metod ett par gånger på det finska reumatikerförbundets rehabiliteringsanstalt. Jag behandlade och undervisade också på Borgå reumatikerföreningens smärtklinik. Här i Spanien skriver jad då och då i lokala skandinaviska tidskrifter och håller föredrag om olika ämnen, har även varit ett par gånger på spansk TV.
Jag har alltid varit nyfiken och undersökt en stor mängd olika typer av behandlingar, allt från olika aparater, yoga, homeopati, vitamin- och mineralanalys, irisdiagnostik, healing och  även fall av “mirakulösa” tillfrisknanden. Jag har studerat psykosomatik och behärskar även hypnos.
Med dessa exempel vill jag berätta att jag har försökt se sjukdomar från många olika vinklar. Jag är öppen men det finns också mycket medvetet och omedvetet bedrägeri inom området.
Jag försöker också hålla mig ajour med den vetenskapliga utvecklingen och besöker därför varje vecka sjukhus där jag deltar i kliniska möten, talar med olika specialister och deltar i vidareutbildning.
För mig är arbetet även mitt hobby och det fortsätter och vara intressant och man lär sej nytt hela tiden.
 

 
 

Blog

VAR VI BEFINNER OS

 

Pressen


 

STATISTIK

Medlemmar : 2
Artiklar : 147
Länkar : 22
Sidvisningar : 970262

MERA SPÄNNANDE INFO PÅ: